مرد حس بویایی خود را از دست می دهد!


فرارو- دانشمندان اخیراً مطالعه ای را بر اساس استشمام دو نوع بو انجام داده اند که یافته های آن نشان می دهد که انسان می تواند به تدریج حس بویایی خود را از دست بدهد.

به گزارش فرارو، گیرنده های بو مواد شیمیایی موجود در هوا را شناسایی می کنند که به بینی ما نفوذ می کنند، اما گیرنده های بویایی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. پیش از این، یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که هر دو فرد، به طور متوسط، در بیش از 30 درصد از ژن های دریافت کننده بو، تفاوت های عملکردی داشتند. این یافته توضیح می دهد که چرا برخی از افراد ممکن است بوی تند یا مطبوعی را درک کنند که فرد بعدی حتی ممکن است قادر به تشخیص آن نباشد.

اکنون، یک مطالعه جدید به رهبری Bingjie Li از انستیتوی تغذیه و سلامت شانگهای از 1000 چینی و 364 نیویورکی خواسته است تا 10 رایحه را استشمام کنند، از جمله دو رایحه که اکثر مردم آن را متفاوت می دانند یا اصلاً درک نمی کنند. یعنی بوی پسر. مشک مصنوعی به نام Galaxolide و یک مولکول کلیدی مربوط به بوی بدن زیر بغل انسان. آنچه آنها پیدا کردند، از یک فرضیه قدیمی حمایت می کند مبنی بر اینکه بوی انسان ممکن است در طول زمان به دلیل تغییرات در ژن هایی که گیرنده های بویایی ما را رمزگذاری می کنند، بدتر شده باشد.

محققان شدت و جفت بوها را در مقیاس 100 درجه ارزیابی کردند و تنوع ژنتیکی ژن‌های بویایی شرکت‌کنندگان را بررسی کردند، به این امید که تغییرات مربوط به نحوه درک افراد از بوها را بیابند. لی و همکاران می نویسند: “مقایسه این تنوع ادراکی با تنوع ژنتیکی به ما امکان می دهد تا نقش گیرنده های بویایی را شناسایی کنیم.” در نتیجه، تیم تحقیقاتی دو گیرنده بو جدید را شناسایی کردند. یکی که کهکشان ها یا بوی تمیز، شیرین و پودری مورد استفاده در بسیاری از عطرها را شناسایی می کند و دیگری که یک ماده شیمیایی به نام 3M2H را تشخیص می دهد. یکی از حدود 120 ترکیبی که بوی بدن انسان را می سازد.

جهش در ژن‌های کدکننده این گیرنده‌ها بر نحوه درک افراد از بوها کمابیش شدید تأثیر می‌گذارد، اما ژنتیک تنها بخش کوچکی از تفاوت را توضیح می‌دهد. لی و همکاران، این دو تغییر ژنتیکی جدید و 27 جهش شناخته شده مرتبط با بو و همچنین سن تکاملی که در آن هر جهش وارد ژنوم ما شد و اینکه آیا این تغییرات باعث می‌شود گیرنده‌های بوی انسانی کم و بیش به بوها حساس باشند را بررسی کردند. آنها می نویسند: “با خلاصه کردن تمام تغییرات ژنتیکی منتشر شده مربوط به درک بویایی، متوجه شدیم که افرادی که از نظر ژنتیکی گیرنده های بویایی مشابه اجداد خود دارند، بوها را قوی تر درک می کنند.” در واقع، اجداد این افراد نسبت به افراد مورد مطالعه، گیرنده های بویایی بیشتری دارند. محققان افزودند: «در حالی که هدف این مطالعه این نیست، یافته‌های ما نشان می‌دهد که مجموعه ژن بویایی در پستانداران، و به‌ویژه در انسان، در طول زمان تخریب شده است».

البته، این ایده جدیدی نیست، زیرا یک فرضیه قدیمی وجود دارد که نشان می دهد با تبدیل شدن بینایی به حس غالب ما، انسان ها کم کم حس بویایی خود را از دست می دهند. این نظریه با این واقعیت تقویت می شود که انسان ها و برخی از پستانداران دیگر صدها ژن بویایی کمتر از همتایان خود مانند موش دارند و این نشان می دهد که حدود نیمی از ژن های بویایی ما دیگر عمل نمی کنند.

انسان ها کم کم حس بویایی خود را از دست می دهند!

با این حال، این پیشنهاد که بوی انسان به تدریج در طول زمان ناپدید می شود، به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است. سایر محققان قبلاً پیشنهاد کرده بودند که حس بویایی ما آنقدرها هم که فکر می کنیم بد نیست و به مطالعات آزمایش های بو اشاره می کنند که نشان می دهد حتی با وجود ژن های بویایی کمتر نسبت به سایر حیوانات، می توانیم بوی انسان را حتی از برخی حیوانات دیگر تشخیص دهیم. بهتر. جان مک گان، عصب شناس دانشگاه راتگرز، در سال 2017 نوشت: “مانند سایر پستانداران، انسان ها می توانند بوهای بی شماری را تشخیص دهند و حتی می توانند مسیرهای بویایی را در فضای باز دنبال کنند.” او اضافه کرد؛ آنچه مهم است تعداد ژن هایی نیست که گیرنده های بو یا حتی تعداد نورون های انسانی را رمزگذاری می کنند، بلکه این است که چگونه برای حس بویایی ما کار می کنند.

آصفه مجید، روانشناس دانشگاه رادبود نیز در سال 2017 گفت: «یک مطالعه معمولی [بویایی]این بر شرکت کنندگان غربی متمرکز است، که در فرهنگی زندگی می کنند که بوی آن به طور خاص توصیف نشده است. از سوی دیگر، مردم سایر نقاط جهان در تشخیص بوها و نامگذاری آنها بر اساس فرهنگ خود بهتر هستند.» به طور کلی، هنوز بین دانشمندان در مورد نظریه رایج از بین رفتن تدریجی حس بویایی انسان اتفاق نظر وجود ندارد، اما بینگ جی لی و همکارانش معتقدند که علم ژنتیک تا حد زیادی این فرضیه را تایید می کند. نتیجه این مطالعه در مجله ژنتیک PLOS منتشر شده است.

منبع: Sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی فرارو


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم